CER-project – Consultant

Het project Container Exchange Route (CER) is een initiatief dat gericht is op het maken van het transport van containers in de Rotterdamse haven. Het project is een samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder de Rotterdamse havenautoriteiten, containerterminals, rederijen en het Havenbedrijf Rotterdam. Het CER-project heeft als doel de doorstroom van containers in de Rotterdamse haven te verbeteren door het verminderen van het aantal lege containertransporten.

De Container Exchange Route dient om containers uit te kunnen wisselen tussen containerterminals, empty depots, distributiebedrijven en douane zonder gebruik te hoeven maken van de openbare weg. Voor het vervoer zullen automatische rijdende truck’s (ART’s) ingezet worden, die containers kunnen vervoeren. Hierdoor wordt het aantal transporten verlaagd en worden kosten bespaard op onder andere brandstof en personeel. Het CER-project is een belangrijk initiatief om de Rotterdamse haven duurzaam te maken en aan te sluiten bij de ambitie van de Rotterdamse haven om de meest duurzame en slanke haven ter wereld te worden.

In opdracht van Port of Rotterdam heeft MvB Advies- en Ingenieursbureau B.V. in dit project mogen bijdragen in de rol van Consultant. Hierbij hebben we ondersteuning mogen leveren bij ontwikkeling en uitrol CER-project documentatie.