Renovatie Haringvlietbrug – Ontwerpleider

De renovatie van de Haringvlietbrug is een groot project waarbij de brug grondig wordt gerenoveerd om deze veiliger en duurzamer te maken. De Haringvlietbrug verbindt de eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee in de provincie Zuid-Holland en is een belangrijke verbinding voor het wegverkeer tussen Rotterdam en Zeeland.

De renovatie van de Haringvlietbrug begon in 2018 en zal naar verwachting tot 2023 duren. Het project omvat verschillende werkzaamheden, waaronder het vervangen van de betonnen brugdekken, het versterken van de stalen constructie en het vervangen van de bewegingswerken van de brug. Ook worden er nieuwe systemen geïnstalleerd om de verkeersstromen beter te regelen en om de veiligheid van weggebruikers te verbeteren.

In opdracht van Croonwolter&dros heeft MvB Advies- en Ingenieursbureau B.V. in dit project mogen bijdragen in de rol van Consultant. Hierbij waren we verantwoordelijk voor het verzorgen van het UO in de fase dat het DO nog niet gereed was. Dit werd gedaan om tijd te besparen in de zeer uitdagende planning.