Costo Intralogistics – Adviseur/EPLAN Consultant

Costo intralogistics is een bedrijf dat zich specialiseert in intralogistieke oplossingen voor bedrijven. Dit houdt in dat ze producten en diensten aanbieden die gericht zijn op het optimaliseren van interne logistieke processen en het verhogen van de efficiëntie in magazijnen en distributiecentra.

Enkele van de producten en diensten die Costo intralogistics aanbiedt zijn bijvoorbeeld automatische magazijnsystemen, zoals AS/RS (Automated Storage and Retrieval Systems), conveyor- en sorteersystemen en orderverzamelsystemen. Ze bieden ook software-oplossingen voor magazijnbeheer en -optimalisatie, waaronder WMS (Warehouse Management Systems) en WCS (Warehouse Control Systems).

Costo intralogistics heeft haar hoofdkantoor in Nederland en opereert wereldwijd. Het bedrijf heeft meer dan 100 medewerkers en heeft ervaring in verschillende industrieën, waaronder e-commerce, food & beverage, retail, en gezondheidszorg.

In opdracht van Costo intralogistics heeft MvB Advies- en Ingenieursbureau B.V. mogen ondersteunen bij het maken van P&ID tekeningen in AutoCad t.b.v. elektrische engineering. Daarnaast hebben we advies uitgebracht m.b.t. standaardisatie van elektrische systemen om het hardware engineeringsproces te optimaliseren. Ter optimalisatie van het proces en om de samenwerking met een buitenlandse vestiging te vergroten hebben we geholpen om EPLAN in te richten. Denk hierbij aan het opzetten van een basisproject, vullen en inrichten van database, uitwerken van macro’s en het trainen van personeel op locatie.