Mathenesserbrug en Beukelsbrug Rotterdam – Lead engineer/ Tekenaar

De Mathenesserbrug is een stalen ophaalbrug over de Delfshavense Schie, in het stadsdeel Delfshaven in gemeente Rotterdam. De Mathenesserbrug verbindt het Mathenesserplein in het Nieuwe Westen met de Mathenesserdijk, de Mathenesserweg en de Grote Visserijstraat in Bospolder/Tussendijken. De eerste brug is geopend in 1923 en is ontworpen door architect Jos Klijnen. Deze brug was gemetseld uit baksteen en had vier pijlers met torentjes. In een van deze torentjes was het brugwachtershuisje. In 1984 is de eerste brug vervangen voor de huidige brug.

De Beukelsbrug is een stalen basculebrug over de Delfshavense Schie in Delfshaven, een deelgemeente van de Nederlandse gemeente Rotterdam. Vóór het bestaan van deze brug was er een veerverbinding. De Beukelsbrug is in 1966 geopend en vormt de verbinding tussen de Beukelsweg en de Aelbrechtskade in het Nieuwe Westen en de Horvathweg naar Schiedam.

In opdracht van Istimewa heeft MvB Advies- en Ingenieursbureau B.V. in dit project mogen bijdragen in de rol van Lead engineer en Tekenaar. Hierbij hebben we zorg mogen dragen voor het verzorgen van de detailengineering van de Mathenesserbrug en Beukelsbrug te Rotterdam. Het betreft hier alle brug gebonden installaties (brugaandrijving, scheepvaartseinen, landverkeerseinen, afsluitbomen, besturing, etc.).

Mathenessebrug