Draaibruggen Kanaal Gent Terneuzen – EPLAN Engineering/Senior E&I Engineer

De Sluiskilbrug is een oeververbinding over het Kanaal Gent-Terneuzen en bestaat uit een vakwerk-draaibrug en aan beide einden betonnen aanbruggen. Het is naast een verkeersbrug ook een goederenspoorbrug. De bruggen overspannen het Kanaal Gent-Terneuzen, de N252 (Rondweg Sluiskil) en de N686 (Oostkade). De brug maakt deel uit van de uitwijkroute voor de naastgelegen Sluiskiltunnel in de N62.

De Brug Sas van Gent is een oeververbinding over het Kanaal Gent-Terneuzen en bestaat uit een vakwerk-draaibrug en aan weerszijden betonnen aanbruggen. De verbinding is een verkeersbrug overspant het Kanaal Gent-Terneuzen, en aan elke kanaalzijde een lokale weg, de Arsenaalstraat en de Sint Anthoniekade. De brug maakt deel uit van een uitwijkroute voor de Sluiskiltunnel in de N62.

In opdracht van Engie Infra & Mobility B.V. heeft MvB Advies- en Ingenieursbureau B.V. in dit project mogen bijdragen in de rol van Senior E&I Engineer en Eplan Engineering. Hierbij hebben we zorg mogen dragen voor de ontwerpwerkzaamheden voor de draaibruggen (Sluiskil en Sas van Gent). Met name het renoveren van de installaties voor de brugaandrijving en het opzetwerk, de scheepvaartseinen, de afsluitbomen en landverkeerseinen. Het verzorgen van de DO’s van de Veiligheidssystemen en Energievoorziening en vanuit eisen analyse de installaties uitgewerkt via een definitief ontwerp tot en met het uitvoeringsontwerp. Daarnaast het begeleiden en uitwerken van de elektrotechnische (coördinatie)tekeningen, begeleiden en controleren extern E-plan tekenwerk en uitwerken in E-plan van de bewakings- en beveiligingsinstallatie.

  • Draaibrug-Gent-Terneuzen